Det er altid spændende at se hvordan en tegning bliver til og hvilke stadier en tegning går igennem, også selvom de ikke alle er lige kønne. Men jeg tænkte det ville være sjovt at dele min tegne process, så i kan se hvordan mine tegninger bliver til. Så her kommer en lille beskrivelse af de forskellige steps, da jeg tegnede den skønne hund Clara.

Step 1: Skitse

Til at starte med tegner jeg en skitse af motivet, så jeg ved hvor de forskellige ting er placeret. Jeg markerer mest bare omridset samt de vigtige features såsom øjne, næse, aftegn osv. Nogle gange markerer jeg også de vigtigste skygger og sådan, så jeg ved hvor de skal være til næste step. Her med Clara, der har lidt forskellige farver i pelsen, har jeg tegnet skitsen op med flere forskellige farver, så jeg ikke skulle ændre farverne bagefter.

Step 2: Basis lag

Når skitsen er tegnet, laver jeg et basis lag af farver med PanPastels. Jeg gør dette med PanPastels, da man nemt og hurtigt får dækket papiret med farve og disse farver er super nemme at blende sammen. Jeg tilføjer PanPastel med Sofft Tools, som er små svampe beregnet til PanPastels. Jeg bruger dem i forskellige former og størrelser, alt efter hvor på tegningen og hvor detaljeret det skal være. Basis laget laver jeg lidt mørkere end hvad tegningen skal være, så man bagefter kan ligge lysere detaljer oven på. Dette er virkelig hvor tegningen har sin grimmeste fase, men det skal nok blive godt senere.

Step 3: Detaljer

Her begynder så det sjove arbejde med at tilføje alle detaljerne på tegningen, som laves med pastel blyanter. Det er også dette step der tager længst tid, men det er også her tegningen virkelig kommer til live. Jeg tegner som regel fra venstre top ned mod højre. Dette gør jeg for at undgå at jeg ligger hånden oven i hvad jeg har tegnet og tvære farven ud. Jeg har også et papir under min hånd, for igen ikke at tvære farven ud og undgå at blive smurt alt for meget ind i pasteller selv.

Step 4: Den færdige tegning!

Pastel tegning af hunden Clara

Nu kan man endelig læne sig tilbage og nyde resultatet af de mange timer man har brugt på tegningen.

Håber i kunne lide det lille indblik i hvordan mine tegninger bliver til.