Sjove kæledyrsportrætter

Humoristiske tegninger der passer til dit dyrs personlighed

 Har du en hund der er .. som en .. eller en kat der måske opfører sig lidt for royalt?

Hos By Mate har du mulighed for at bestille et personligt og unikt portræt af dit højt elsket kæledyr. Det kan være du gerne vil have et unikt minde om dit kæledyr, eller du vil give en tegning i gave til en du holder af. Tegningerne bliver tegnet med pasteller, og der bliver kun anvendt materialer af god kvalitet.

Mit mål er altid at portrættere kæledyret på bedste vis og få så mange detaljer med som muligt. Derfor er det vigtigt, at jeg får en godt referencebillede jeg kan tegne ud fra. Et godt billede gør, at portrættet bliver tegnet med det bedst mulige resultat.

Tegningen bliver tegnet på 360 g papir og er derfor et tykt papir der ikke bliver bøjet eller krøllet. Papiret fås i forskellige farver, så det er muligt at vælge den farve der passer bedst til motivet. Man kan også vælge at få tegnet en simpel baggrund, der ikke alt for kompliceret og derved stjæler fokus fra dyret. Jeg laver altid eksempler på, hvordan tegningen kommer til at se ud, så du kan danne dig et indtryk af tegningen inden du beslutter dig for papirfarve eller baggrund.

Pastel tegning af hesten Saffier
Pastel tegning af hunden Tec

Bestillings process

Tegningen bestilles ved at skrive til mig under kontakt eller sende en besked på min Facebook side

 1. Valg af størrelse og referencebillede

  • Størrelse og referencebillede til tegningen udvælges. Du kan altid sende et par billeder, og så kan jeg give min vurdering af, hvad der vil fungere bedst. Det er altid en god ide først at læse om valg af reference billede her.
 2. Valg af papirfarve / baggrund

  • Papirfarve eller baggrund vælges. Du kan se de forskellige papirfarver længere nede på denne side. Ved valg af anden baggrund skriver du blot dit ønske, eller jeg kan komme med mit bud på en baggrund.
 3. Betaling

  • Minimum 50% af prisen skal betales inden tegningen påbegyndes. Der kan betales via bankoverførsel. Du kan se mine priser her.
 1. Tegningen tegnes

  • Jeg går i gang med at tegne tegningen og sender dig et billede af den færdige tegning. Når den færdige tegning er godkendt og evt. resten er betalt, er tegningen klar til at blive sendt eller afhentes.
 2. Forsendelse

  • Du kan afhente tegningen eller få den sendt til dig. Jeg sørger selvfølgelig for at pakke tegningen godt ind inden den skal sendes, for at beskytte den på bedste vis under transport. Jeg sender med GLS, der har track and trace samt forsikring.
 3. Når tegningen er modtaget

  • Jeg anbefaler altid, at du sætter din tegning i ramme, for at passe bedst på den. Det er vigtigt, at du ikke berører selve motivet på tegningen, da farverne godt kan blive udtværet lidt ved berøring. Læs mere her omkring hvordan du bedst passer på din tegning

Papir farver

Her kan du se de forskellige papirfarver jeg har man kan vælge imellem.
OBS: Disse farver er kun vejledende, da det kan være svært at fange 100% den rigtige farve på billeder.

FAQ

frequently asked questions

Her kan du læse svarene på nogle af de spørgsmål jeg ofte får.
Tryk på + ud fra spørgsmålet for at læse svaret.
Har du andre spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte mig

Hvilke materialer bruger du?

 • Clairefontaine Pastelmat papir
 • Stabilo Carbothello Pastel blyanter
 • PanPastels

Alle mine materialer købes hos Jackson’s Art Supplies

Hvad er pasteller?

Pasteller består af en høj koncentration af farvepigment blandet med et bindemiddel. Pasteller findes i forskellige typer, men den type jeg bruger minder en lille smule om kridt. Ved pasteller er det nemt at blande farver sammen, men dette gør så også at man nemt kan komme til at tvære farven ud, hvor man ikke ønsker det. Derfor anbefaler jeg at man ikke rører motivet på sin tegning for at undgå at ødelægge den. En anden ting jeg elsker ved pasteller er at man kan farve lyse farver oven på mørke, da pasteller nettop er så pigmenteret.

Hvor lang tid går der før jeg får min tegning?

Det er forskelligt hvor lang tid der går, da det afhænger af hvor lang min venteliste er på daværende tidspunkt. Skal du bruge tegningen til en specifik dato, er det derfor en god ide at bestille i god tid.

Du er altid velkommen til at skrive til mig, for at høre hvornår jeg kan have en tegning færdig.

Hvad bliver tegningerne sendt med?

Tegninger sendes med GLS med Track and Trace, så pakkens rejse kan følges.

Kan jeg afhente tegningen?

Ja, efter aftale kan du hente tegningen hos mig i Haslev.

Tegner du alle slags dyr?

Alle salgs dyr er velkommen og jeg vil med glæde tegne dit dyr, selvom det måske ikke er hvad jeg normalt tegner

Hvordan passer jeg bedst på min tegning?

Jeg anbefaler altid at komme tegningen i en ramme, for at beskytte den bedst muligt. Det er vigtigt at vælge en god ramme der beskytter for sollys, således at tegningen ikke bliver bleget. Derfor er det også en god ide, ikke at hænge tegningen hvor den bliver udsat for direkte sollys. Mine materialer er dog lysægte, som betyder at de ikke falmer.
Undgå altid at røre på tegningen hvor der er tegnet med pasteller, da man kan komme til at tvære farven ud.

Du kan læse mere om hvordan du bedst passer på din tegning her

Tegner du kun portrætter?

Nej jeg tilbyder også tegning af fx hele kroppen eller noget af den.

Kan du fjerne ting fra et billede så det ikke kommer med på tegningen?

I de fleste tilfælde kan jeg godt fjerne uønskede elementer fra et billede, så det ikke kommer med på tegningen. Dog skal elementet ikke være alt for stort, men ting som grimer, halsbånd osv. plejer ikke at være noget problem. Skriv til mig, så kan jeg komme med en vurdering om det kan undlades på tegningen.

Jeg vil gerne have en anden baggrund end på billedet, kan det lade sig gøre?

Det kan sagtens lade sig gøre at få en anden baggrund på sin tegning end hvad der er på reference billedet. Jeg ser dog helst at den nye baggrund ikke er alt for detaljeret, så den heller ikke stjæler fokus fra kæledyret.

Jeg laver altid eksempler på tegningen hvor jeg sætter den nye baggrund ind, så du altid kan se hvordan det kommer til at se ud inden jeg begynder på tegningen.

Bestil dit kæledyrsportræt

Ønsker du at bestille en tegning af dit dyr eller har du spørgsmål? Send mig en besked på Facebook eller kontakt mig her